2010. június 15., kedd

Bike Fest Magyar Kupafutam és Európa Kupa


A hétvégén lezajlott a hazai triál élet, mondhatjuk legfontossabb versenye. Már csütörtök délután odaértünk Balatonra. Aznap edzettem 2órát, de nem nagyon éreztem a bringát. A pénteki, verseny előtti napon pihennem kellett volna, de mivel az előző napi formám kicsit zavart, ezért pénteken is mentem 1órát. A pénteki edzés végére már sokkal jobb voltam...
A szombati napon volt az Európa Kupa selejtező egyben a Magyar Kupafutam is. Mentálisan sikerült teljesen ráhangolódnom a versenyre. Amikor melegítettem, úgy éreztem végre összeállt a kép, nagyon magabiztos lettem. A selejtezőt és a magyar kupafutamot sikerült megnyernem, az első körben 3, a második körben pedig 1 hibával végeztem. Eredmény: 1. Hegedűs László 4 hp , 2. Erdélyi Ádám 21 hp , 3. Leskó József 36 hp.
Vasárnap két verseny került megrendezésre, az Európa Kupa középdöntője délben és a döntő pedig késő délután. A középdöntőből 8 ember jut tovább a döntőbe. A verseny minősítését az utolsó pillanatban C3ról C5-re helyezték. Sajnos a világbajnok rájderek nem jöttek el , viszont jöttek Romániából, Ausztriából, Lengyelországból és Csehországból is. A középdöntőben 9-en voltunk elvileg, az utolsó pillanatban bejelentették, 2-en mégsem indulnak el, sérülés, illetve kimerültség miatt. Így 7-en versenyeztünk, gyakorlatilag így mindenki kvalifikálta magát a döntőre. A középdöntő 12:30-kor kezdődött, 36fok volt , mindenki taktikázott, tartalékoltunk a döntőre, néhány pályát teljesítettünk csak .
A döntő Elite 26"-ban 18:30-kor vette kezdetét. A pályák még világ színvonalon is nehéznek bizonyultak, de így legalább óriási volt a kihívás. Sajnos az első kör vége felé, a villám eltörött, átszerelni már nem volt idő. Kénytelen voltam az első kör utolsó pályáján és a teljes második körömben beíratni a maximális hibapontokat. Úgy gondoltam, hogy elveszett a versenyem, így képtelenség dobogóra kerülni, de megnyerni meg lehetetlen. Ennek ellenére így is sikerült azonos pontszámmal végeznem Erdélyi Ádámmal. Az időeredmények számítottak, tehát én lettem a verseny nyertese. Kicsit még mindig nem hiszem el, örülök a győzelemnek, de valahol nem vagyok mégsem boldog emiatt. Eredmények: 1. Hegedűs László 54 hp 2. Erdélyi Ádám 54 hp 3. Orbán Barra Gábor 60 hp . Gratulálok minden szervezőnek és versenyzőnek, köszönjük a versenyt. Részemről a pályákkal maximálisan elégedett vagyok, a többin még egy kicsit csiszolni kell:).
Örülök, hogy Rafal Kumorowski ( világbajnok Elite 20") és csapata is jelen volt a versenyen!


Köszönjük a Hotel Flamingonak és Pásztor Ferencnek a támogatást. Valamint Joe Parsons-nak(MR. Monster), hogy jelen volt a versenyen!


1 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Jó verseny volt, a körülmények ellenére is.
    Remélem kapsz már végre egy új fejlesztésű karbon villát a fekete sky-ba :)

    VálaszTörlés